Blogul Optica Memo

Ochelari Giorgio Armani 2017

Descoperă noua colecție de ochelari Giorgio Armani – Frames of Life 2017

Giorgio Armani prezintă noii ochelari ai colecției Frames of Life 2017. Ochelarii sunt o combinație perfectă de forme iconice cu o cercetare constantă pentru un stil proaspăt și modern. Această colecție prezintă o combinație de forme metalice ușoare și cadre clasice îndrăznețe, pentru a oferi un aspect perfect, ușor de purtat.

Vino în optica noastră și descoperă noii ochelari Giorgio Armani!

 

Read more

Cu DAILIES ești gata de vacanță!

În perioada 20 Iunie – 31 August 2017 profită de promoția la lentilele de contact DAILIES: 2 cutii de lentile îți aduc cadou 1 loțiune pentru protecție solară!*

*loțiune spray pentru protecție solară Gerovital
În promoție intră achizițiile de câte 2 cutii de lentile de același fel din familia DAILIES:
– DAILIES TOTAL 1
– DAILIES AquaComfort Plus
– DAILIES AquaComfort Plus Toric
– DAILIES AquaComfort Plus Multifocal
Promoția se desfășoară în perioada 20 Iunie – 31 August 2017, în limita stocului disponibil.
Read more

Promotie la lentile de soare cu dioptrii

Bucură-te de soare cu lentilele de soare cu dioptrii Essilor!

1 + 1 CADOU

  • La achizițonarea oricărei perechi de lentile incolore monofocale cu Crizal Prevencia sau Crizal UV, vei primi cu GRATUIT o a doua pereche de lentile de soare monofocale Smile Sun (85% maro, gri sau verde-gri)
  • La achizițonarea oricărei perechi de lentile monofocale Transitions Signature VII sau XTRActive cu Crizal Prevencia sau Crizal UV, vei primi GRATUIT o a doua pereche de lentile de soare monofocale Essilor Orma Physiotint (85% maro, negru, gri sau verde-gri).

1 + 50% reducere la a doua pereche

La achizițonarea ORICĂREI perechi de lentile monofocale incolore sau Transitions (Signature VII sau XTRActive) cu Crizal Prevencia sau Crizal UV vei primi un discount de 50% la achiziționarea unei perechi suplimentare de lentile monofocale: Xperio, colorate Physiotint cu tratament e-Mirror sau Crizal Sun, cu orice putere. 

Oferta este valabilă în limita stocului disponibil în perioada: 15 Mai – 30 Septembrie 2017

Vă dorim o vară în care sa vă BUCURAȚI DE SOARE în siguranță, protejându-vă vederea!

Read more

Promotie Noua: lentile progresive CADOU!

Luna Martie a început cu o nouă promoție în optica noastră: lentile progresive Essilor 1+1 CADOU!

promotie lentile progresive essilor

Lentilele progresive Varilux de la Essilor, oferă celor care suferă de prezbiopie, șansa de a redobândi vederea naturală la toate distanțele! Cu oferta din optica noastră, poți beneficia de 2 perechi de lentile progresive Varilux la prețul unei singure perechi!
Campania se desfășoară în perioada 1 Martie – 31 Mai 2017  în Optică Memo.
Lentilele progresive care participă la promoție sunt: lentilele fotocromatice Transitions, lentilele incolore, lentilele adaptate lucrului la calculator și lentilele de soare Xperio & Sun.
Read more

Miopia – ce este, simptome si tratament

Miopia este una din cauzele frecvente de vedere neclara. Pentru o persoana cu miopie obiectele de aproape sunt clare, dar cele de la distanta – cum ar fi tabla de la scoala, semnele de circulatie – sunt neclare si greu de distins.

Miopia este de obicei o conditie mostenita, astfel un copil are mari sanse de a fi miop daca unul sau ambii parinti sufera de miopie. S-a crezut mult timp ca miopia este produsa de activitatile care implica folosirea pentru un timp indelungat a vederii de aproape, cum ar fi cititul sau vizionarea programelor de televiziune de la o distanta prea mica. Studii recente au confirmat aceasta afirmatie, dovedind ca persoanele care lucreaza in posturi care implica cititul pentru perioade lungi de timp au miopie in stadii mai avansate decat alte persoane.

vedere-normala-miopie

Copii mai mici de 8-9 ani nu isi dau seama ca nu pot vedea obiectele situate la distanta, dar parintii sau profesorii pot depista aceasta problema daca copilul:

  • priveste aceste obiecte cu ochii usor intredeschisi si cu fruntea incruntata
  • tine cartea sau alte obiecte foarte aproape de fata
  • sta in bancile din fata clasei, in randurile din fata sau sta aproape de televizor sau computer
  • nu este interesat de sport sau alte activitati care implica o vedere buna la distanta
  • frecvent are dureri de cap

Miopia incepe sa se dezvolte de obicei in copilarie sau la inceputul adolescentei, intre 8 si 14 ani. Majoritatea copiilor se nasc cu o usoara hipermetropie (dificultati in vederea la aproape) care este insa corectata de dezvoltarea normala a globului ocular in timpul copilariei. Dar daca globul ocular creste mai mult decat este normal si lumina nu mai este focalizata direct pe retina ci in fata ei, copii devin miopi.

Miopie

Evolutia miopiei nu poate fi oprita odata ce boala a debutat, se poate doar incerca corectarea vederii folosind ochelari, lentile de contact sau interventia chirurgicala.

Persoanele care sufera de miopie isi pot corecta vederea prin mai multe mijloace:

  • Ochelari de vedere
  • Lentile de contact
  • Chirurgie oftalmologica
  • Interventie chirurgicala cu laser
  • Keratotomie Radiala
  • Ortokeratologie (Remodelare corneana)

 

 

Read more