Ochelari de soare

Ochelarii de soare ne protejeaza de radiatiile solare intense iar expunerea neprotejata la soare sau lumina intensa pot afecta calitatea vederii.
Este important sa purtam ochelari de soare in aer liber si in zonele cu suprafete reflectorizante, cum ar fi zapada sau apa.
Ochelarii de soare sunt recomandati sa fie purtati chiar si in zile cu nori, deoarece razele UV penetreaza stratul de nori.
Ochelarii de soare trebuie sa aiba filtru UV – acesta este un tratament aplicat pe suprafata lentilelor pentru a spori protectia impotriva razelor solare.
Filtrele UV sunt impartite pe 5 categorii:
–  0 – acest tip de filtru este aplicat ochelarilor de soare estetici si ofera protectie foarte redusa impotriva radiatiilor
– 1 si 2 – sunt filtre cu diminuare redusa si medie a intensitatii luminoase
– 3 – acest filtru este folosit in medii cu radiatie solara intensa
– 4 – acest tip de filtru este folosit in conditii de radiatii solare foarte intense, amplificate de apa, gheata, zapada sau altitudine. Ochelarii de soare cu filtru UV 4 nu trebuie folositi in timpul condusului auto.
Ochelarii de soare nu sunt numai o tendinta a modei, sunt o necesitate, protejand retina sensibila de razele solare si de lumina prea puternica. Desi de cele mai multe ori ii consideram un accesoriu si ii alegem mai mult pentru aspect, ochelarii de soare, la fel ca si ochelarii de vedere, trebuie alesi cu multa atentie! Asa cum ne aparam pielea de soare prin creme cu factor de protectie solara, asa trebuie sa ne aparam si ochii de lumina si de razele soarelui.
Citeste cum sa iti alegi ochelarii de soare  in functie de forma fetei.
Optica noastra este dealer autorizat Ray-Ban.
Ochelari de soare de la brand-uri renumite pe care poti sa ii cumperi din optica noastra:

ochelari-soare-ray-ban-cluj-optica-memo

ochelari-soare-vogue-cluj-optica-memo

ochelari-soare-giorgio-armani-cluj-optica-memo

ochelari-soare-emporio-armani-cluj-optica-memo

ochelari-soare-via-roma-cluj-optica-memo

ochelari-soare-nordik-sun-cluj-optica-memo

Ochelarii de soare au lentile polarizate iar la achizitionarea unei perechi primesti bonus un toc de ochelari si o husa.
Te asteptam sa probezi ochelarii de soare pe str. Memorandumului (in statia de autobuz) nr. 14, Cluj-Napoca, de Luni pana Vineri intre orele 9.00 – 19.00 si Sambata intre 10.00 – 14.00. 
Daca vrei sa fii la curent cu toate promotiile si noutatile din optica noastra, aboneaza-te la newslewtter completand formularul de mai jos: